Italiaans restaurant Slenaken

Lekker Italiaans restaurant Slenaken

Heb je dat ook wel eens? Dat je even lekker er op uit wil en van een heerlijk diner wilt genieten? Vast wel! Wat denk je van een heerlijk warm italiaans diner. Super lekker toch? 

 

Geschiedenis Italiaans eten

De Italiaanse keuken is door veel andere keukens beïnvloed. Toch is de Italiaanse keukens een van de oudste die er is. In het oude Italië waren de gerechten vrij anders dan die je nu in een Italiaans restaurant Slenaken zou vinden. Tomaten zijn juist door andere landen geïntroduceerd. Deze werden na de introductie veelvuldig gebruikt in de italiaanse keuken. Ook olijven zijn haast niet meer weg te denken bij Italiaans eten, denk bijvoorbeeld aan olijfolie. Tot op de dag van vandaag is de Italiaanse keuken erg populair. Het grootste deel van de restaurants zijn dan ook Italiaans. Hou jij zelf ook zoveel van Italiaans eten?

 

Gangen in de Italiaanse keuken

In de Italiaanse restaurant Slenaken vind je de volgende gangen:  Aperitivo, Antipasto, Primo, Secondo, Contorno, Formaggi e frutta, Dolce. Aperitivo is een klein drankje met alcohol voor het begin van de maaltijd. Daarna heb je de antipasto. Dit is het voorgerecht. Na de antipasto krijg je de Primo, de eerste ronde van de warme maaltijd. Dit is meestal pasta of risotto. De secondo is de tweede warme gang. Dit is dan ook gelijk het hoofdgerecht bestaande uit vlees of vis. Bij de secondo wordt vaak een Contorno geserveerd, oftewel een bijgerecht. Meestal een soort salade. Na de warme maaltijd sluit je af met een Formaggi e frutta, een kaasplankje aangevuld met fruit. En tot slot natuurlijk de Dolce, het nagerecht. Is dat ook jouw favoriete onderdeel? De Italiaanse keuken biedt veel verschillende heerlijke dolce. Denk aan de welbekende tiramisu, limoncello of de panna cotta. Maar gebak is ook volop te vinden in de Italiaanse keuken. 

 

Specerijen Italiaanse keuken

In de Italiaanse keuken wordt veelvuldig gebruik gemaakt van diverse kruiden. Deze vind je ook terug in Italiaanse restaurants Slenaken. Een aantal van de meest gebruikte kruiden zijn basilicum, Oregano, peterselie, Rozemarijn, Tijm en Salie. Van basilicum wordt bijvoorbeeld pesto gemaakt en wordt ook verwerkt in de welbekende caprese (tomaat, mozzarella en basilicum). In supermarkten kun je ook kant en klare Italiaanse kruidenmix kopen. Helemaal handig als je de keuken induikt om zelf een lekkere pasta klaar te maken. Waarom moeilijk doen, als je het jezelf ook makkelijk kunt maken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *