hamburger Bestellen

Waar kun je een hamburger Bestellen?

Maar een hamburger, wat is het eigenlijk en waar komt het vandaan? Een hamburger, ook vaak gewoon een burger genoemd is een soort sandwich. Deze bestaat uit een platte schijf gehakt . Deze is meestal gemaakt van rundvlees. Deze gehaktschijf wordt op een een gesneden broodje gelegd. Dit is vaak een sesamzaad broodje. Een hamburger kun je beleggen met veel verschillende toppings. Denk maar aan sla, augurk, kaas, tomaat, bacon. Maar ook verschillende sauzen zoals ketchup, mayonaise, mosterd of speciale hamburger saus. Als er een plak kaas op een hamburger zit wordt het een cheeseburger genoemd.

 

Waar kun je hamburgers kopen?

Hamburgers kun je op veel plekken kopen. Zo heb je in supermarkten verse en diepvries burgers. Ook heb je speciale hamburgerbroodjes. Hiermee kun je makkelijk zelf een hamburger maken. Maar ook bij fastfood restaurants en snackbars zijn burgers erg populair. Bij luxe high-end restaurants vind je de broodjes vaak ook op het menu. Vaak worden ze dan op luxe wijze gepresenteerd en wordt kwalitatief goed vlees gebruikt. Er zijn veel variaties op hamburgers. Dit ligt aan de regio waar je woont. Als je geen zin hebt om de deur uit te gaan kun je ook een hamburger bestellen.

 

Hamburger stad

Het woord hamburger komt uit Hamburg. Hamburg is een Duitse stad. En niet zomaar een Duitse stad maar de op een na grootste duitse stad. Hamburger is in het Duits de demonym van Hamburg. Zoals je dat ook hebt met frankfurter en wiener. Dit zijn namelijk ook namen voor ander op vlees gebaseerd voedsel en demonen van respectievelijk de steden Frankfurt en Wenen. Wenen is in het duits Wien. Door de tijd heen werd het woord burger het woord voor een soort vlees sandwich. Zoals een gehaktburger. Maar naast de welbekende gehakt burger heb je ook kipburgers, kalkoenburgers, lamsburgers en verschillende soorten vis burgers. Zoals de zalmburger. Ook wordt de term burger gebruikt bij vegetarische burgers. Zoals een veggie burger of een paddoburger. Deze kun je ook als burger bestellen.

 

Soorten hamburgers

Hamburgers zijn meestal kenmerkend voor fastfoodrestaurants. De hamburgers die in grote fastfood restaurants worden verkocht zij vaak gemaakt van diepvries burgers. Deze hamburgers zijn dun en hebben een gelijke dikte Dit is wat anders dan de traditionele Amerikaanse hamburger die thuis en in restaurants wordt bereid. Deze zijn dikker is en met de hand bereid waardoor ze geen perfecte vorm hebben. Je kunt een hamburger bestellen bij een fastfoodketen maar ook bij een restaurant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *