Zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen

Iedereen kent het wel, een lekker koud biertje. Maar de meeste mensen weten niet wat er allemaal in zo lekker koud biertje zit en hoe het gemaakt wordt. Er bestaan ongeveer 400 soorten bieren over de hele wereld. Elk soort bier wordt op een andere manier gebrouwen. In Nederland zijn er ongeveer nu 810 bierbrouwerijen. Het is niet helemaal duidelijk hoe lang bier bestaat maar men denk dat Bier ongeveer in 4.000 voor Christus is ontstaan. Hoe het is ontstaat weten we niet zeker . Waarschijnlijk is het ontdekt door Sumerische nomaden in Mesopotamië, een streek die we tegenwoordig als Irak kennen. Deze nomaden leren gewassen telen en gebruiken als basis voor brood en bier.  Meer informatie hierover kan je vinden op het internet.

Thuis bier maken

Over de hele wereld zijn er veel biersoorten, maar hoe wordt een biertje nou eigenlijk gemaakt? Het is heel interessant om zelf bier te maken. het is een best groot en bijzonder traject om bier te maken maar ook best wel een gek hoe bier ontstaat. Zelf bier brouwen bij bijvoorbeeld brouwerij Leven In De Brouwerij, is leuk om met vrienden te doen en om te kijken wat de verschillen zijn in smaken en de hoeveelheid alcohol bijvoorbeeld. Om zelf bier te maken heb jij water, graan, hop en gist nodig. Het duurt ongeveer 8 weken tot jouw biertje klaar is om op te drinken, het bier brouwen zelf duurt ongeveer maar een half uurtje. 

Soorten bier

Iedereen kent de biermerken Heineken, Jupiler of Hertog Jan wel in Nederland. Niet alleen in Nederland is Heineken een bekend biersoort maar ook over de hele wereld. Heineken is een van de meest bekende biersoorten ook over de hele de wereld. Er bestaan ongeveer 400 verschillende soorten bieren. Zo heb je bijvoorbeeld een normaal pilsje maar je hebt ook Blond, Tripel, bok enz. bieren. Er zijn zoveel biersoorten te koop maar het leukste is toch zelf bier brouwen. De top bieren over de hele wereld:

  • Oors 
  • Corona 
  • Yanjing 
  • Harbin 
  • Heineken 
  • Skol 
  • Bud Light 
  • Snow
  • Budweiser

Alcohol

In bier zit alcohol. Alcohol is een heldere, kleurloze en smaakloze vloeistof met een zwakke geur. De chemische formule van alcohol is: CH3, CH2, OH. Bij inname ontstaat een brandend gevoel. Alcohol lost goed op in water. Het wordt makkelijk in het bloed opgenomen en snel over het totale lichaamsvocht verspreid. In een glas alcoholische drank bevat ongeveer 12 ml alcohol. Dat is ongeveer 10 gram. Zelf bier brouwen is leuk om achter te komen hoeveel alcohol na het brouwen in jouw bier zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *